Φωτογραφίες με Σερραίες καλλιτέχνιδες του 1914
1 φωτογραφία με Σερραίες καλλιτέχνιδες στην εφημερίδα Νέον Πνεύμα.
Σερραίες καλλιτέχνιδες του 1914
Η φωτογραφία με τα σχετικά σχόλια δημοσιεύτηκε στο περ. Νέον Πνεύμα, τχ. ΧΙ, 31.12.1914 που εκδίδονταν στη Θεσσαλονίκη και είχε έδρα τα Ερείπια Σερρών.
Σημείωση: Αντίγραφο του παρόντος 1ου τεύχους του Νέου Πνεύματος, όπου και λοιπές πληροφορίες, διαθέτουμε στο Μουσικό Αρχείο του Γ.Κ. Αγγειοπλάστη.
Photograph
Σερραίες καλλιτέχνιδες 1914
Balkans
Publication
Νέον Πνεύμα
CONTRIBUTOR
Γιώργος Αγγειοπλάστης
DATE
1914
LANGUAGE
ell
ITEMS
2
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Φωτογραφία με τον γυμνασιάρχη και τους καθηγητές του γυμνασίου Σερρών τον Απρίλιο του 1914
1 Item
Γυμνασιάρχης Λεωνίδας Παπαπαύλου και οι καθηγητές του Γυμνασίου Σερρών τον Απρίλιο του 1914. Προσφορά οικογένειας Σταύρου Κοταμανίδη. || Γυμνασιάρχης Λεωνίδας Παπαπαύλου και οι καθηγητές του Γυμνασίου Σερρών τον Απρίλιο του 1914. Προσφορά οικογένειας Σταύρου Κοταμανίδη. Το υλικό αυτό ανήκει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών το οποίο αποτελεί μέρος της συλλογής του «Μουσικού αρχείου του Γ. Αγγειοπλάστη» το οποίο φυλάσσεται και εκτίθεται σε διαμορφωμένο χώρο στο κτίριο της βιβλιοθήκης. || || φωτογραφία με τον γυμνασιάρχη και τους καθηγητές του γυμνασίου Σερρών τον Απρίλιο του 1914 || Photograph || Σερρες || Γυμνασιάρχης Λεωνίδας Παπαπαύλου και οι καθηγητές του Γυμνασίου Σερρών τον Απρίλιο του 1914. Προσφορά οικογένειας Σταύρου Κοταμανίδη.
Ο Κωστής Χαριτάκης με συμπολεμιστές του
1 Item
Ο Κος Χαριτάκης απεικονίζεται με συμπολεμιστές του μπροστά σε ένα διπλάνο στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, πιθανότατα το 1917. || Front
Φωτογραφίες του Κώστα Χαραλάμπους (Κατσελλής) (American Army)
2 Items
Δυο φωτογραφίες. Μια από την συμμετοχή του στον Αμερικάνικο στρατό και μια με ένα φίλο του. || Ο Κώστας Χαραλάμπους (Κατσελλής) γεννήθηκε στο χωριό Καράκουμι της επαρχίας Κερύνειας στις 4 Δεκεμβρίου 1889 και απεβίωσε στις 12 Ιουλίου 1976. Γονείς του ήταν ο Χαράλαμπος Κυριάκου και η Αθηνά Κυριάκου. Με την σύζυγο του Ελένη Βόττη Κατσελλή απέκτησαν 7 παιδιά. Την Δέσποινα (απεβίωσε), τον Αντρέα, την Αθηνούλα, την Μαρούλλα, την Αλίκη (απεβίωσε), τον Στέλιο και την Βέρα. Ο Κώστας Χαραλάμους (Κατσελλής) υπηρέτησε ως εθελοντής στην 11η Μεραρχία Λαφαγιέτ στο Camp MeadeLand, Maryland-Military Police στην Αμερική κατά τα έτη 1917-1918. Σύμφωνα με την κυρία Κατσελλή νύφη και βιογράφο του, ο Κώστας Χαραλάμπους (Κατσελλής) όταν ήρθε ο Καναδός πρέσβης να τον στρατολογήσει στον Αγγλικό στρατό, αυτός αρνήθηκε και προθυμοποιήθηκε να υπηρετήσει μόνο στον Ελληνικό στρατό λόγω του οτι ήταν Έλληνας. Η άρνηση του δημοσιοποίηθηκε και έγινε αιτία να ψηφιστεί νόμος στην Αμερική να μην στρατολογεί η Αγγλία Κύπριους μετανάστες στην Αμερική. Επίσης η εκπαίδευση του στην Αμερική ήταν πολύ δύσκολη. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο ασχολήθηκε με τα ξενοδοχεία όπου και ίδρυσε το Sea View Hotel και το Tom Hotel.