Vijf broers De Coninck uit Oostkamp overleefden de Groote Oorlog
De broers De Coninck trokken alle vijf tijdens de Eerste Wereldoorlog ten strijde. De vijf broers, afkomstig van Oostkamp, maakten de Groote Oorlog mee en bovendien overleefden ze deze ook nog eens. Alle vijf konden ze tot in de jaren zeventig van een goede gezondheid genieten. Jules De Coninck (links op de foto) werd gemeenteraadslid te Beernem, Maurits (tweede van links) besloot kort na de Eerste Wereldoorlog naar Amerika uit te wijken, Armand (derde van links) baatte in de Sint-Katelijnestraat te Oostkamp een beenhouwerij uit, André en Max (tweede en eerste van rechts) bleven hun hele leven lang in Oostkamp wonen. De foto horende bij het krantenartikel werd kort na de oorlog 1914-1918 genomen.
Een krantenartikel over de terugkeer van één van de broers uit Amerika (Maurits). Een lijstje met informatie (geboorte - en overlijdensdatum) over de vijf broers. Een foto van de vijf broers samen met hun moeder (Desouter).
CONTRIBUTOR
Robert De Coninck
DATE
1914 - 1918
LANGUAGE
nld
ITEMS
3
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
De Groote Oorlog door Abraham Hans
16 Items
Abraham Hans was journalist. Hij schreef verhalen over de oorlog (1920-1925) die waarheidsgetrouw waren maar met een eerder romantische benadering. Henricus Franciscus Van Dessel is voor of tijdens de oorlog gevlucht naar Frankrijk. Hij is getrouwd in Vierzon-ville (Chère, Frankrijk) met Maria Victorina Segers uit Willebroek (25/03/1891) op 23/02/1918. Na de oorlog zijn ze teruggekeerd naar Willebroek. Er werd hun een dochter geboren op 23/04/1919 met de naam Sophia Andrea. || De Groote Oorlog door Abraham Hans. Mondeling verhaal over Henricus Franciscus Van Dessel.
Unieke ansichtkaarten uit de Grote Oorlog
108 Items
Deze collectie is ontstaan vanuit mijn interesse voor celluloid kaarten. Ik verzamel al jaren deze kaarten en ik merkte dat veel kaarten in de periode 1914-1918 vallen. Ik heb altijd al verzameld. Eerst vingerhoeden, oud naaigerei, daar kwam al meer celluloid in voor. Ansichtkaarten, speelgoed. Deze kaarten bevatten vooral algemene groeten met veel liefs en zo. Ik merk dat de kaarten van België naar Nederland het mooist zijn, dankzij de katholieke invloed op het celluloid. Veel kaarten heb ik verzameld via rommelmarkten. || Een verzamelalbum met celluloid kaarten uit 1914-1918. Er tussen zitten ook kartonnen kaarten. De meeste kaarten zijn in het Frans en hebben kleurrijke plaatjes. Postzegels ontbreken vaak. Er zitten ook enkele, zeldzame, geborduurde kaarten tussen. 54 kaarten in totaal en 1 zakdoek.