Transcribe

Corespondență oficială

Zilele colecțiilor 1989 - iulie 2019
Corespondența aparține Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj. Documentele cuprindeau adrese referitoare la deschiderea unei noi filiale în cartierul Grigorescu, scrisori de mulțumire pentru acordarea de locuințe personalului instituției, cereri de anulare a penalizărilor pentru nerestituirea cărților la termen, cereri de reducere a indicatorilor pentru județul Cluj în condițiile verificării fondului de publicații la Secția pentru adulți și a desfășurării inventarierii fondului de publicații la Biblioteca Orășenească din Gherla, lista documentelor, datelor și informațiilor cu caracter secret de serviciu, informare privind activitatea cenaclului epigramiștilor clujeni „Satiricon”, adresă de informare referitoare la organizarea unei manifestări culturale „Luna cărții la sate” și cu ocazia zilei de naștere a președintelui țării, adresă de donație a revistei Meridiane din partea Uniunea Scriitorilor Slovaci.
Independent digitisation

Show More
 
 
 
 

CREATOR

DATE

-

LANGUAGE

ron

ITEMS

18

INSTITUTION

Europeana 1989

PROGRESS

START DATE
TRANSCRIBERS
CHARACTERS
LOCATIONS
ENRICHMENTS

Generating story statistics and calculating story completion status!

METADATA

Type

Inny
Document de arhivă

Language

ron

Country

Romania

DataProvider

Europeana 1989

Provider

Europeana 1989

DatasetName

137_Ag_EU_1989_Romania

Language

ro

Record ID

/137/_nhnl69X

Discover Similar Stories

 
 
 
 

Corespondenta generalului State Leonte

14 Items

Generalul State Leonte a fost un personaj extrem de important in timpul Primului razboi Mondial. Vasta corespondenta pastrata in familia donatoarei Liana Tugearu sta marturie acestui fapt. In prima scrisoare donata, Generalul francez Henri Berthelot , Sef al Misiunii Militare franceze in Romania adreseaza o scrisoare generalului State Leonte, la Iasi. Ii multumeste pentru ca le-a trimis 750 de exemplare ale unui articol scris de Prof. N. Iorga si publicat in Neamul Romanesc. Exemplarele au fost distribuite membrilor misiunii militare franceze. A doua scrisoare, scrisa tot de generalul Berthelot , dar in 1925, face referire la capitanul francez Vernay, cazut pe campul de lupta de la Marasesti( Ii ofera informatii pe care colonelul Humieres le-a procurat in urma cercetarilor effectuate). A treia scrisoare face referire la acelasi capitan Vernay cazut la Marasesti.Sora acestui capitan traia in Romania, la Galati si era secretara a Comisiei Europene a Dunarii.Colonelul Humieres este de accord sa faca legatura generalului State Leonte cu sora capitanului Vernay. Isi anunta de asemeni sosirea in septembrie acelasi an, pentru un pelerinaj la Marasesti. A patra scrisoare este adresata de Nichifor Crainic lui State Leonte exprimand multumirea primului pentru aprecierea muncii sale literare. A cincea scrisoare este adresata colonelului State Leonte de catre Alexandrina Babes si I.G. Babes. Este o scrisoare de condoleante adresata generalului la moartea mamei acestuia Angelina Leonte. A sasea scrisoare este adresata generalului Leonte de catre I.G. Babes cu ocazia investirii acestuia in functia de general. A saptea scrisoare este o scrisoare de multumire adresata de catre Aristita Romanescu sotiei colonelului State Leonte. A opta si a noua scrisoare au acelasi adresant si destinatar || Scrisori primite si expediate de generalul State Leonte in timpul Primului Razboi Mondial si imediat dupa terminarea acestuia

Go to:
 
 
 
 

Corespondență cu alte instituții

7 Items

Independent digitisation || Zilele colecțiilor 1989 - iulie 2019 || Documentele cuprind acte de corespondență privind organizarea centenarului morții lui Mihai Eminescu. Printre acestea se numără o cerere de înregistrare pe bandă de magnetofon a unor fragmente din creația lui Mihai Eminescu, o adresă de solicitare a unor lucrări dedicate Poetului Național din patrimoniul Muzeului de artă Cluj-Napoca, o altă adresă privind popularizarea fondului de carte, solicitarea de expediere a unor plachete și a altor materiale editate cu ocazia centenarului Eminescu, invitația și răspunsul la cererea de participare la un simpozion la Botoșani pe aceeași temă, o adresă de solicitare a unor plante ornamentale pentru organizarea expoziției „Centenar Eminescu”.

Go to:
 
 
 
 

Corespondenţă Lucian Blaga - Emil Isac

1 Item

Scrisoare adresată poetului clujean Emil Isac (n. 17 V 1886, Cluj - d. 25 III 1954, Cluj) de către poetul şi filosoful Lucian Blaga (n. 9 V 1895, Lancrăm-Sebeş, Alba - d. 6 V 1961, Cluj) în legătură cu o poezie din volumul Paşii profetului apărută în revista Patria. Scrisoarea poartă semnătura olografă a lui Lucian Blaga.

Go to: