Dagboek van frontsoldaat Franciscus Smits
Daboek van frontsoldaat Fransiscus Smits. Het verhaal begint met de mobilisatie voor de oorlog wanneer hij zijn brief ontvangt. Tijdens de slag om de Ijzer werd hij krijgsgevangen genomen en gaat zijn dagboek verder.
SMITS, J., De veldtocht van Sooi Smits in 1914, in: Heemkundige kring van Rijkevorsel 1999, p.168.
Foto's, artikel in boek van heemkundige kring van Rijkevorsel
CONTRIBUTOR
Gerda Smits
DATE
1914-07-30 - 1919-06-11
LANGUAGE
nld
ITEMS
7
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Oorlogsverhaal van Franciscus van Ostade
1 Item
Portet in uniform van Fransiscus || Franciscus van Ostade, geboren in Oosthoven. Was van de lichting 1914 die zich in september hebben verzameld en overgebracht in Hemiksem. Hier hebben zij de loopgraven voor de forten gegraven. Hierna zijn zij verplaatst met de trein naar Le Havre. Hier hebben ze een opleidingskamp gekregen in Honfleur. Hij werd in april 1915 ingedeeld in het 14e linieregiment. Hier heeft hij altijd verbleven. In september 1918 heeft hij de Spaanse griep gekregen. Door het ziek zijn is hij overgebracht naar het militair hospitaal Cabour in De Panne. Hij is hier in oktober 1918 overleden. Hij is begraven in de militaire begraafplaats bmb in de Panne, waar de familie hem regelmatig bezoekt.
Dagboek van vader
6 Items
Over H.J. Ploos van Amstel, de vader van mevrouw Kwant. Vader was gelegerd in Amersfoort, als sergeant in 3de compagnie. In het boekje staat veel geschreven over de verveling. Ze vermaakten zich met kaarten, o.a. pandouren. Schaamluis kwam veel voor. Waarschijnlijk (mede) onstaan door slapen op stro en jutte zakken.
Foto's van een Belgische frontsoldaat
19 Items
Scans van foto's uit het foto album van een Belgisch frontsoldaat. || In december 2008 schonk Albert Vanderlinden 29 foto's uit het foto album van een Belgische soldaat aan het In Flanders Fields Museum. De foto's geven een diverse indruk van het frontleven in Boezinge, Ieper (ruïnes van de Belforttoren en vestingen) en Nieuwpoort.