Plan des positions
Petit croquis des positions de Joseph Witasse à une lettre adressée à son épouse le 16 décembre 1914.
CONTRIBUTOR
Archives nationales Paris 1
DATE
1914-12-16
LANGUAGE
fra
ITEMS
1
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Le front en première ligne à 60 m des positions allemandes
1 Item
Photographie en noir et blanc envoyée avec la lettre du 4 février 1915 par Aimé Virat à ses parents. Barricade marquant la position des troupes françaises dans un village occupé à 60 m de la position des allemands.
Plan of Glasgow
1 Item
Kaart van Glasgow. Opschrift bovenaan: PLAN OF GLASGOW, by Alexander Gross. Published by the ‘Geographia Designing and Publishing’. Afmetingen: 62,5 x 38 cm. Deze kaart is familiebezit van deelnemer Patrick Staes. || In september 1914 is de familie Alfons Staes–Emma Van Horick (overgrootouders van deelnemer Patrick Staes) gevlucht van Gelrode naar het eiland Bute waar de overgrootvader werkte als boswachter in de bossen van de Duke of Bute. Ook de broer van de overgrootvader is met zijn familie daar naartoe gevlucht. Ze woonden op het domein van de hertog. Ze zijn daar twee jaren gebleven, nadien zijn ze naar Glasgow gegaan, waar de overgrootvader en één van de zoons in de scheepsbouw werkten. Ze verbleven in Glasgow tot zeker het einde van de oorlog. De juiste terugkeerdatum is niet gekend, vermoedelijk 1919. Op Bute of in Glasgow was Florent Staes bevriend geraakt met de Ier Patrick O’Neill. Om die reden draagt de deelnemer de voornaam Patrick, als herinnering aan de beste vriend van zijn grootvader.
Plan of Glasgow
1 Item
Kaart van Glasgow. Opschrift bovenaan: PLAN OF GLASGOW, by Alexander Gross. Published by the ‘Geographia Designing and Publishing’. Afmetingen: 62,5 x 38 cm. Deze kaart is familiebezit van deelnemer Patrick Staes.