Transcribe

Oproepkaart van de heer C. Veenendaal

Het verhaal gaat over opa van mevrouw Van Dam, de heer C. Veenendaal De verzameling documenten en plakboeken is vermoedelijk via de moeder van mevrouw Van Dam in haar bezit gekomen. Mogelijk heeft haar broer de zaken voor haar moeder ingeplakt en georganiseerd. Pas afgelopen dinsdag heeft de zoon van mw. Van Dam de zaken allemaal gevonden op de zolder in een doos, die kennelijk uit het huis van haar moeder is meegekomen na het overlijden. Vrienden hebben mw. Van Dam overgehaald de objecten te laten zien. De opa van mw. Van Dam, Cornelis van Veenendaal, was gemobiliseerd tijdens de Grote Oorlog en heeft al zijn documenten uit de mobilisatietijd zoveel mogelijk bewaard. Na de oorlog was hij 40 jaar in dienst van graaf Bentinck van Amerongen als bosarbeider en hij is voor dit lange dienstverband ook onderscheiden. Het document is in ee nvan de twee plakboeken ingeplakt (nr. 411) net als het document bij het Herinneringskruis. Het herinneringskruis zelf is niet meer in de familie bewaard gebleven. Onder andere zijn in de plakboeken prentbriefkaarten ingeplakt die hij stuurde aan familie en vrienden in Amerongen en zijn verloofde. In 1916 trouwde hij met zijn verloofde, die in Leersum woonde. De oproepkaart van C. Veenendaal: 'opkomst met spoed'. De opa van mevrouw Van Dam woonde bij de ouders van mw. Van Dam in. Tussen 1984 en 1986 is hij begonnen te dementeren. Opa probeerde in een nacht het huis te verlaten en werd om 6 uur 's ochtends op een bepaalde ochtend door de politie op straat in zijn pyjama aangetroffen. Hij gaf toen te kennen 'geroepen te zijn door de koningin'. 't rooie boekje beschrijft allerlei oefeningen, richtlijnen en informatie om als soldaat te kunnen functioneren. Vermelding van rechten en plichten. Een compleet handboek voor de soldaat.
Oproepkaart van de heer C. Veenendaal 410 Zakboekje voor de dienstplichtige soldaat 409 't rooie boekje voor de infanterie 411 Plakboek met persoonlijke documenten rondom de mobilisatie van de heer C. Veenendaal 412 Plakboek met prentbriefkaarten en foto's uit de mobilisatiejaren van C. Veenendaal

Show More
 
 
 
 

CONTRIBUTOR

Trudy van Dam

DATE

-

LANGUAGE

nld

ITEMS

1

INSTITUTION

Europeana 1914-1918

PROGRESS

START DATE
TRANSCRIBERS
CHARACTERS
LOCATIONS
ENRICHMENTS

Generating story statistics and calculating story completion status!

METADATA

Source

UGC

Contributor

europeana19141918:agent/fd3b5bc818e9c34d607c524c5b045c99

Type

Story

Language

nld
Nederlands

Country

Europe

DataProvider

Europeana 1914-1918

Provider

Europeana 1914-1918

DatasetName

2020601_Ag_ErsterWeltkrieg_EU

Language

mul

Agent

Trudy van Dam | europeana19141918:agent/fd3b5bc818e9c34d607c524c5b045c99

Created

2019-09-11T08:22:29.846Z
2020-02-25T08:23:49.563Z
2014-06-10 12:05:39 UTC
2014-06-10 12:06:58 UTC

Provenance

DO28

Record ID

/2020601/https___1914_1918_europeana_eu_contributions_15965

Discover Similar Stories

 
 
 
 

Plakboek met persoonlijke documenten rondom de mobilisatie van de heer C. Veenendaal

3 Items

De verzameling documenten en plakboeken is vermoedelijk via de moeder van mevrouw Van Dam in haar bezit gekomen. Mogelijk heeft haar broer de zaken voor haar moeder ingeplakt en georganiseerd. Pas afgelopen dinsdag heeft de zoon van mw. Van Dam de zaken allemaal gevonden op de zolder in een doos, die kennelijk uit het huis van haar moeder is meegekomen na het overlijden. Vrienden hebben mw. Van Dam overgehaald de objecten te laten zien. De opa van mw. Van Dam, Cornelis van Veenendaal, was gemobiliseerd tijdens de Grote Oorlog en heeft al zijn documenten uit de mobilisatietijd zoveel mogelijk bewaard. Na de oorlog was hij 40 jaar in dienst van graaf Bentinck van Amerongen als bosarbeider en hij is voor dit lange dienstverband ook onderscheiden. Het document is in ee nvan de twee plakboeken ingeplakt (nr. 411) net als het document bij het Herinneringskruis. Het herinneringskruis zelf is niet meer in de familie bewaard gebleven. Onder andere zijn in de plakboeken prentbriefkaarten ingeplakt die hij stuurde aan familie en vrienden in Amerongen en zijn verloofde. In 1916 trouwde hij met zijn verloofde, die in Leersum woonde. De oproepkaart van C. Veenendaal: 'opkomst met spoed'. De opa van mevrouw Van Dam woonde bij de ouders van mw. Van Dam in. Tussen 1984 en 1986 is hij begonnen te dementeren. Opa probeerde in een nacht het huis te verlaten en werd om 6 uur 's ochtends op een bepaalde ochtend door de politie op straat in zijn pyjama aangetroffen. Hij gaf toen te kennen 'geroepen te zijn door de koningin'. 't rooie boekje beschrijft allerlei oefeningen, richtlijnen en informatie om als soldaat te kunnen functioneren. Vermelding van rechten en plichten. Een compleet handboek voor de soldaat. || lakboek met persoonlijke documenten rondom de mobilisatie van de heer C. Veenendaal

Go to:
 
 
 
 

Plakboek met prentbriefkaarten en foto's uit de mobilisatiejaren van C. Veenendaal

3 Items

Plakboek met prentbriefkaarten en foto's uit de mobilisatiejaren van C. Veenendaal || De verzameling documenten en plakboeken is vermoedelijk via de moeder van mevrouw Van Dam in haar bezit gekomen. Mogelijk heeft haar broer de zaken voor haar moeder ingeplakt en georganiseerd. Pas afgelopen dinsdag heeft de zoon van mw. Van Dam de zaken allemaal gevonden op de zolder in een doos, die kennelijk uit het huis van haar moeder is meegekomen na het overlijden. Vrienden hebben mw. Van Dam overgehaald de objecten te laten zien. De opa van mw. Van Dam, Cornelis van Veenendaal, was gemobiliseerd tijdens de Grote Oorlog en heeft al zijn documenten uit de mobilisatietijd zoveel mogelijk bewaard. Na de oorlog was hij 40 jaar in dienst van graaf Bentinck van Amerongen als bosarbeider en hij is voor dit lange dienstverband ook onderscheiden. Het document is in ee nvan de twee plakboeken ingeplakt (nr. 411) net als het document bij het Herinneringskruis. Het herinneringskruis zelf is niet meer in de familie bewaard gebleven. Onder andere zijn in de plakboeken prentbriefkaarten ingeplakt die hij stuurde aan familie en vrienden in Amerongen en zijn verloofde. In 1916 trouwde hij met zijn verloofde, die in Leersum woonde. De oproepkaart van C. Veenendaal: 'opkomst met spoed'. De opa van mevrouw Van Dam woonde bij de ouders van mw. Van Dam in. Tussen 1984 en 1986 is hij begonnen te dementeren. Opa probeerde in een nacht het huis te verlaten en werd om 6 uur 's ochtends op een bepaalde ochtend door de politie op straat in zijn pyjama aangetroffen. Hij gaf toen te kennen 'geroepen te zijn door de koningin'. 't rooie boekje beschrijft allerlei oefeningen, richtlijnen en informatie om als soldaat te kunnen functioneren. Vermelding van rechten en plichten. Een compleet handboek voor de soldaat.

Go to:
 
 
 
 

Foto van Teun Stijl | grootvader van de echtgenote van de heer Van Meeteren

1 Item

Foto gemaakt rond 1915. Teun Stijl zit rokend aan tafel. De rook van de sigaret vormt een kader in de lucht. Daarin de tekst geschreven met rook 'Ik denk aan u' en een foto van zijn echtgenote van Jans Ophoff met kinderen Maarten Stijl en Nel Stijl.

Go to: