Victor André Breugelmans & Alfred Aerts
Victor André Breugelmans, de vader van Julienne Bruegelmans, heeft zich aangemeld als vrijwilliger en diende bij de 6e en 16e linie van 1914 tot 1919.
De familie Dumonceau woonde in het hotel Den Engel in Balen. De zuster van Victor André Breugelmans was gehuwd met de heer Dumonceau. De heer Alfred Aerts was de schoonbroer van André Breugelmans. Er werd in de familie weinig over hem gesproken.
- Vuurkaart
- Documenten en eretekens: Ridder in de orde van Leopold II met zwaarden, Zilveren Palmen in de Kroonorde, Ridder in de Kroonorde met zwaarden,herinneringsmedaille Albert I.
- Militaire ereteken 2de klas, Zilveren medaille in de Orde van Leopold II, Overwinningsmedaille, Herinneringsmedaile met 4 zilveren streepjes.
- Foto van broer Jef Breugelmans, samen Victor André Breugelmans.
Foto's en scans zullen bezorgd worden aan Erfgoed Balen.
CONTRIBUTOR
Julienne Breugelmans
DATE
1914 - 1919
LANGUAGE
nld
ITEMS
1
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Alfred | Louis et André et la Grande guerre
1 Item
Je présente sur mom blog les campagnes de mom grand-pere maternel, Alfred, de son frere, Louis, et de mon grand-oncle paternel, Andre. J'utilise des documents conserves dans ma famille et des archives. Le tout est donc accessible sur mon blog : http://leblogdejeanjulien.blogspirit.com/ || Dans la categorie Alfred et Louis... a gauche de l'écran, on retrouve toutes les notes publiées sur mes 3 grands-oncles et relatant leurs campagnes. Des photos d'époque, des documents d'archive, des cartes situant les lieux de combat.
John Aerts gevangen in Kaldenkirchen en geïnterneerd in Anrath
10 Items
- CD met verhaal in het Frans - Dagboek geschreven in het Frans - Foto van John Aerts Stamboom || John Aerts werd geboren in 1886 en overleed in 1965. Hij was gehuwd met Marthe Gentbrugge. Zij hadden twee kinderen, Victor en Phili. Hij was diamantair en was midden juli 1914 voor zaken in Hanau-Am-Main in Duitsland Op 2 augustus 1914 wil hij terugkeren naar Antwerpen om de oorlog voor te zijn. Helaas geraakt hij niet verder dan Verviers door de oprukkende Duitse troepen. Na iets meer dan twee weken doet hij een poging om via Nederland terug te keren naar Antwerpen. Maar om in Nederland te geraken, moet hij eerst terug door Duitsland. Hij krijgt de nodige Duitse papieren om deze reis te doen. Hij slaagt erin om tot in Kaldenkirchen te geraken, vlakbij de Nederlands-Duitse grens, niet ver van Venlo. Daar laten de Duitsers hem niet toe om de grens over te steken. Ze arresteren hem en brengen hem daarna over naar de gevangenis van Kempen. Op 24 augustus wordt hij overgebracht naar de gevangenis van Anrath, waar hij tot 15 oktober gevangen houden wordt. Hij wordt dan samen met de andere Belgische krijgsgevangenen vrijgelaten en keert terug naar België. Over zijn broer Georges Aerts werd ook een verhaal aangemaakt: http://www.europeana1914-1918.eu/en/contributions/14495