Veldzakboekje en zakboekje | getuigschrift | trouwfoto in uniform.
Veldzakboekje en zakboekje, getuigschrift, trouwfoto in uniform. Opa. Jan de Groot, geb. 21 mei 1896, Utrecht. Utrecht, Lauwerecht 155. Het verhaal Veldzakboekje en zakboekje van 1916. Compagnie Intendance Troepen. Hij was bakker. Getrouwd november 1918, 14 kinderen. In 1915 opgeroepen, in 1916 in dienst gekomen met nr. 1162. In 1931 opnieuw opgeroepen met spoed. In 1921 als bakker begonnen. Pandje in de Hoge Landen.
CONTRIBUTOR
Marianne Smit
DATE
-
LANGUAGE
nld
ITEMS
15
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Foto | zangbundel en zakboekje
10 Items
Het verhaal Meneer heeft een foto van grootvader, R. Bos, van moederskant meegenomen. Hij is van 1891. Hij werd in 1914 opgeroepen voor de mobilisatie in Nederland. Hij heeft bij een fietsregiment gezeten. Hij moest voor de mobilisatie naar in de buurt van ijbergen, woonde zelf in Bergen, waar hij in het fietsregiment zat. Was belastingcommiss. Had temaken met douaneactiviteiten. Grensovergangen was hij bij betrokken. Meneer heeft niet het idee dat hij met een geweer over zijn schouder de grenzen heeft verdedigd. 21e regiment, in omgeving Amersfoort, Heibergen. Zangbundeltje met liedjes voor het Nederlandse leger. Uitgegeven op last van den Minister van Oorlog. Zakboekje. Raelf Bos geboren 14 juni 1891 te Eelde, Drenthe. In het boekje staat dat hij zijn kleding en uitrusting in 1926 inleverde.
Dyonisius Scroyen in uniform.
1 Item
Naoorlogs studioportret van Dyonisius Scroyen in uniform. Op zijn uniform zijn batons van decoraties zichtbaar. Zijn linkermouw draagt de acht frontstrepen.
Henri Vanderdonck in uniform.
1 Item
Henri Vanderdonck werd kort na zijn aankomst in 1918 in het krijgsgevangenenkamp Sennelager geportretteerd. Opmerkelijk is zijn kleding. Hij draagt op haast alle kampfoto's een militair uniform. Henri werd nochtans als burger gearresteerd voor zijn activiteiten als 'passeur'. || Front