Fotografie reprezentându-l pe Trif Nicolae la plecarea pe front | alături de surorile lui
Fotografia îl reprezintă pe Trif Nicolae la plecarea pe front, alături de surorile lui. Fotografia se găsește în arhiva personală a familiei Pop Vasile și Ana (ambii în vârstă de 76 de ani) din localitatea Frata, județul Cluj.
CONTRIBUTOR
Lăcrămioara Pop
DATE
-
LANGUAGE
und
ITEMS
1
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Fotografie reprezentându-l în poziție centrală pe Petrovan Iacob pe front
1 Item
Fotografia îl reprezintă în poziție centrală pe Petrovan Iacob, tatăl Anei Pop, pe front. Fotografia se găsește în arhiva personală a familiei Pop Vasile și Ana (ambii în vârstă de 76 de ani) din localitatea Frata, județul Cluj.
Nicolae Stanescu si Costache Barbulescu pe front
13 Items
3 fotografii de famile infatisandu-i pe Nicolae Stanescu si Costache Barbulescu, 2 carti postale trimise de pe front de catre Nicolae Stanescu sotiei sale ecaterina, brevetul de acordare a Crucii Comemorative a razboiului 1914-1918 fara barete si decoratia Crucii Comemorative a razboiului 1914-1918 . || Familia Barbulescu se trage din Mosneni Ialomita,Poiana Ialomita. Nicolae Stanescu, strabunicul matern al contributorului Filip Iorga, facea parte din familia Barbulescu, fiind frate cu Costache Barbulescu , proprietarul magazinului de vesminte bisericesti al Mitropoliei Romane.Nicolae Stanescu era functionar la Societatea de Tramvaie Bucuresti.Prima poza ii infatiseaza pe cei doi mosneni pe campul de lupta din Moldova in 1917 ( localizarea precisa nu este cunoscuta). A doua fotografie il infatiseaza pe Costache Barbulescu pe frontul din Moldova, in 1917. El era un apropiat al mitropolitilor Nicodim si Miron Cristea. Sergentului Stanescu Nicolae, din contingentul 1897,Regimentul de Artilerie Antiaeriana i s-a conferit pentru merite deosebite in lupta Crucea Comemorativa a razboiului 1916-1918 fara barete. A patra imagine este o carte postala trimisa de pe frontal din Moldova la 25 martie 1918 de sergentul Nicolae Stanescu, sotiei sale Ecaterina, amintind in scrisoare si despre fratii lui si despre Mirica Mirescu din Calarasi, sotul surorii sale Filofteia. O a doua carte postala este trimisa in 19 aprilie 1918 din Gara Crasna, frontul din Moldova, tot sotiei Ecaterina.In scrisoare este mentionat capitanul intendent Teutea, var cu Nicolae Stanescu( Teutea avea sa ajunga in perioada interbelica colonel si commandant al garnizoanei din Braila ).
Grup de tineri din judeţul Alba înainte de plecarea pe front
1 Item
Prima persoană din stânga fotografiei şezând este Nicolae Man, tatăl vecinului contributorului.