Portret van Georges Philippeth.
Portretfoto van Georges Philippeth in uniform. Het betreft een na-oorlogse foto aangezien hij op zijn uniform de batons draagt van de decoraties die na de oorlog werden uitgereikt; van links naar rechts de Overwinningsmedaille 1914-1918, de IJzermedaille en de Herinneringsmedaille aan de Oorlog 1914-1918.
CREATOR
DATE
-
LANGUAGE
nld
ITEMS
1
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Vuurkaart van Georges Philippeth.
1 Item
De vuurkaart van Georges Philippeth geeft een duidelijk overzicht van de eenheid en de periode waarin hij aan het front verbleef. Haast aaneengesloten van 4 augustus 1914 tot en met 11 november 1918 diende Georges in het 12e Linieregiment in actieve frontdienst. Slechts een korte periode van iets meer dan een maand werd hij elders ingeschakeld. Georges kreeg dan ook de volle acht frontstrepen. Er werden geen kwetsuren voor hem opgetekend. || Back
Medailles van Georges Philippeth.
1 Item
De medailles en eretekens van sergeant Georges Philippeth. Bovenste rij, van links naar rechts; Ridder militair in de Leopoldsorde, Ridder in de Orde Leopold II met gekruiste zwaarden, Officier in de Orde Leopold II en Ridder in de kroonorde met gekruiste zwaarden. Middelste rij van links naar rechts; Herinneringsmedaille aan de Oorlog 1914-1918 (Oorlogsherinneringsmedaille), de IJzermedaille, een beschadigd exemplaar van het Oorlogskruis (Croix de Guerre) 1914-1918 en de Herinneringsmedaille Regeerperiode Albert I. Onderste rij, van links naar rechts; Militaire Decoratie 1ste klasse (15 jaar dienst), Herdenkingsmedaille 50-jaar wapenstilstand 1918-1969, Zilveren Medaille Burgerlijke Decoratie voor Trouwe Dienst in de Administratie en een dubbel (nieuwer) exemplaar van het Oorlogskruis.
Georges Philippeth. Zeven jaar militaire dienst.
1 Item
Georges (Joris) Philippeth uit Bommershoven (Borgloon) vervulde sinds 1913 zijn dienstplicht in het 12e Linieregiment te Aarlen. Hij vervulde nog steeds zijn militaire dienstplicht en was 21 jaar wanneer op 4 augustus 1914 de oorlog uitbrak. Sergeant Philippeth maakte de korte veldtocht mee en vocht tijdens de Slag om de IJzer (18 tot 31 oktober 1914). Vanaf 4 augustus 1914 tot en met de wapenstilstand op 11 november 1918 was hij in actieve frontdienst bij het 12e Linieregiment. Slechts een korte periode, tussen 25 november 1914 en 4 januari 1915, werd Georges achter het front ingezet. Men vermoed dat hij opleiding gaf aan de nieuwe lichting soldaten. Hij overleefde de vier jaar durende loopgravenoorlog zonder verwondingen. Nadien werd hij ingezet bij de bezettingstroepen in Duitsland. Pas midden 1920 werd Georges gedemobiliseerd en keerde hij terug naar Bommershoven. Zijn tijd bij het Belgische leger heeft haast zeven jaar geduurd, van zijn legerdienst in 1913 tot aan zijn demobilisatie in 1920. Georges Philippeth kwam uit een groot arbeidersgezin en had geen beroep of familiaal bedrijf om naar terug te keren. In de laatste maanden van zijn militaire dienst kreeg hij bericht dat hij na demobilisatie benoemd zou worden als veldwachter in Bommershoven. Hij bleef veldwachter in Bommershoven tot na de Tweede Wereldoorlog. || Na-oorlogse portretfoto van Joris (Georges) Philippeth. Op zijn uniform zijn de batons zichtbaar van de IJzermedaille, de Herinneringsmedaille 14-18 en de Overwinningsmedaille 14-18. De vuurkaart en het totaaloverzicht van zijn decoraties.