Dagboek van een vluchteling
Verhaal van vluchtelingen afkomstig van Aalst. Mevrouw Van Wichelen-van de Steene, met één van haar dochters, verpleegster bij het Rode Kruis, en de meid (Augusta) vluchten naar London. De reis verloopt via Gent en Brugge naar de kust (eerst Oostende?) en uiteindelijk naar Oostduinkerke. Dan gaat het via De Panne naar Calais waar de oversteek wordt gemaakt naar Engeland. Eerst in London, later naar Windsor en daarna terug naar London. Het dagboek is deels losbladig, deels in schriftjes en deels op kaartjes die werden gevonden in The Salisbury Hotel in Londen. Dit dagboek bestrijkt de hele periode van 1 augustus 1914 tot 3 juni 1919. De documenten werden gevonden op de zolder van de grootouders van Ivan De Jonghe.
Dagboek, deels losbladig, deels in schriftjes en deels op kaartjes.
Remembrance
Dagboek van Belgische vluchtelingen, in Vlaanderen en Engeland.
dagboek vluchteling
Book
Women
CONTRIBUTOR
Ivan De Jonghe
DATE
1914-08-01 - 1919-06-03
LANGUAGE
fra
ITEMS
18
INSTITUTION
Europeana 1914-1918
PROGRESS
METADATA
Discover Similar Stories
Een fragment uit het dagboek van soldaat Emiel Deschepper
1 Item
In November 2009 schonk Marc Peeters een fragment uit het dagboek van soldaat Emiel Deschepper aan het In Flanders Fields Museum. In het dagboek staan twee foto's: een foto van de kantonneerplaats te Boeningen (waarschijnlijk Boezinge) en een foto van een groep soldaten op rust in Gijvelde - Bretun. Daarnaast staat er in het dagboek ook nog een liedje geschreven (5 december 1916), getiteld 'I want to go home'. || Scan van een liedje en twee foto's in het oorlogsdagboek van Emiel Deschepper.
Een schilderij van een persoon in legeruniform
1 Item
Een schilderij van een persoon in legeruniform. Afmetingen: 27 x 27,5. Deelneemster Marie Chrsitine Derycke is actief in vaderlandslievende verenigingen en beschikt nog over andere historische voorwerpen (foto’s koningin Astrid, koning Boudewijn). Ze heeft dit schilderij verkregen via bekenden.
Dagboek van vader
6 Items
Over H.J. Ploos van Amstel, de vader van mevrouw Kwant. Vader was gelegerd in Amersfoort, als sergeant in 3de compagnie. In het boekje staat veel geschreven over de verveling. Ze vermaakten zich met kaarten, o.a. pandouren. Schaamluis kwam veel voor. Waarschijnlijk (mede) onstaan door slapen op stro en jutte zakken.